image

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29 30 31 1
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
2
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
3
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
4
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
5
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
6
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
7
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
8
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
9
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
10
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
11
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
12
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
Cvičíme ve Fitness studiu
13
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
14
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
15
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
16
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
Běh do schodů
Návštěva Muzea Smyslů v Praze
17
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
18
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
19
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
20
Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté
Běh do schodů
21 22 23 24 25
26 27 28 29
Vaříme a čteme pohádky
1 2 3
Drobečková navigace

Úvod > Školy > SŠ Praktická dvouletá > Školní rok 2023/24 > II.E > Příprava pokrmů

Příprava pokrmů



Datum konání:
24.10.2023

Podzimní vaření se neslo v duchu podzimních surovin. Zpracovávali jsme jablka, hrušky, cukety, ale pustili jsme se i do přípravy plnohodnotného oběda či snídaně.

Letošní novinkou je pro nás bezlepkové stravování. Poznáváme nové suroviny i recepty, ale vyhledáváme i v běžných receptech, co vše může „bezlepkář“ připravit k snědku. Začali jsme ovesnými vločkami a bezlepkovou směsí Jizerka.

Díky možnosti domácích vajec a jejich důležitosti ve spoustě pokrmů jsme jedno čtyřhodinové vaření věnovali právě jim. Povídali jsme si o jejich přípravě a péči, ceně i dostupnosti a vyzkoušeli 4 recepty.

Také jsme vyrazili vařit do terénu. Na dvoře Dětského domova Skály jsme si opekli buřty a probrali u toho nejen jak nám to chutná, ale i jak rozdělat oheň, dodržet hygienu a dobře sbalit na venkovní „vaření“.

24102023_II.E_Příprava pokrmů_05.JPEG24102023_II.E_Příprava pokrmů_07.JPEG24102023_II.E_Příprava pokrmů_01.JPEG24102023_II.E_Příprava pokrmů_02.JPEG