Podzimní vaření se neslo v duchu podzimních surovin. Zpracovávali jsme jablka, hrušky, cukety, ale pustili jsme se i do přípravy plnohodnotného oběda či snídaně.
Letošní novinkou je pro nás bezlepkové stravování. Poznáváme nové suroviny i recepty, ale vyhledáváme i v běžných receptech, co vše může „bezlepkář“ připravit k snědku. Začali jsme ovesnými vločkami a bezlepkovou směsí Jizerka.
Díky možnosti domácích vajec a jejich důležitosti ve spoustě pokrmů jsme jedno čtyřhodinové vaření věnovali právě jim. Povídali jsme si o jejich přípravě a péči, ceně i dostupnosti a vyzkoušeli 4 recepty.
Také jsme vyrazili vařit do terénu. Na dvoře Dětského domova Skály jsme si opekli buřty a probrali u toho nejen jak nám to chutná, ale i jak rozdělat oheň, dodržet hygienu a dobře sbalit na venkovní „vaření“.